Књижевно вече у КС „Свилара“, 24. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 09:34

Књижевно вече у КС „Свилара“, 24. маја

У оквиру циклуса „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?“ гост Културне станице Свилара у среду 24. маја у 19.00 часова је Фрања Петриновић. Фото: КС Свилара Он је писац чији опус је у најужем смислу везан за Нови Сад. Петриновићева слика Новог Сада је опора, њега занимају сурови >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и неправедни транзицијски процеси и анонимне жртве које они остављају за собом.
Насупрот сивој стварности, овај писац уноси у своју прозу лирске пасаже, посебно везане за Алмашки крај. У амбијенту Алмашког краја, сазнаћете од Петриновића какав је његов однос према граду, које су добре а које рђаве његове стране, као и да одговоримо на питање да ли је, у коначници, за њега Нови Сад књижевни или сасвим обичан град.
Где и како у Новом Саду можете изнајмити бицикл?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Књижевно вече у КС „Свилара“, 24. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.