Војска Судана пристала на 24-часовно примирје

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 14:50

Војска Судана пристала на 24-часовно примирје

Војска Судана пристала је данас на 24-часовно примирје, објавили су локални медији, позивајући се на највишег војног званичника Шамса ел Дин Кабашија који је рекао да ће војска поштовати прекид ватре. Фото: Танјуг/AP Photo/Abdullah Moneim Примирје ће почети у 18 часова по локалном времену, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наводи Ал Џазира, преноси АП.
Претходно је лидер суданских Снага за брзу подршку (РСФ), генерал Мохамед Хамдан Дагало саопштио да та паравојна формација поново потврђује своју сагласност за 24-часовни прекид ватре, како би се омогућио безбедан пролаз цивила и евакуација рањених.
Он је додао да суданска војска није испоштовала договорено примирје, као и да је бомбардовала густо насељена подручја из ваздуха, угрожавајући животе цивила, преноси Ројтерс.
У Судану бесне оружани сукоби између војних јединица лојалних генералу Абделу Фатаху ал-Бурхану, шефу прелазног владајуц́ег Сувереног савета Судана и паравојних РСФ, које предводи Дагало, познат као Хемедти, који је и заменик шефа Савета. Највише дипломате из целог света настоје да посредују у постизању примирја у Судану, а Савет безбедности Уједињених нација требало би да расправља о кризи, након што је, према УН, најмање 185 људи убијено, а 1.800 је рањено од почетка сукоба у суботу.
Rusija: Ministarstvo pozvalo ambasadore SAD, Britanije i Kanade na razgovor

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војска Судана пристала на 24-часовно примирје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.