Тајфун Талим прошао кроз јужне кинеске провинције, 230.000 евакуисано

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 12:01

Тајфун Талим прошао кроз јужне кинеске провинције, 230.000 евакуисано

Дрвеће је падало на возила у покрету, а скоро 230.000 људи је евакуисано у Гуангдонгу због тајфуна Талим који је данас прошао кроз јужне кинеске провинције. Фото: Танјуг/AP Photo/Louise Delmotte Талим, први тајфун који је ове године погодио Кину, стигао је у понедељак касно увече до провинције >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гуангдонг, брзо ослабивши у тропску олују, преноси Ројтерс.
Брзина ветра је пала на максималних 90 км/х, саопштила је кинеска метеоролошка служба.
Очекује се да ће олуја додатно ослабити и нестати док се данас буде кретала према северозападу земље и ка северном Вијетнаму, наводи се у саопштењу. У Гуангдонгу, након што је Талим ослабио, ватрогасци су спашавали путнике заробљене у возилима због оборених грана дрвећа и уклањали стабла са блокираних путева, пренели су кинески државни медији.
Скоро 230.000 људи у Гуангдонгу евакуисано је у понедељак пре него што је олуја почела, јавила је државна новинска агенција Синхуа.
Локалне власти у Гуангдонгу су такође наредиле затварање 68 приобалних туристичких дестинација, и издале наредбу за 2.702 рибарска пловила и 8.262 радника у рибарској индустрији да се евакуишу на обалу, саопштила је Синхуа. У граду Нанингу у Гуангсију, државни медији известили су да је 35 путничких возова обустављено и 26 летова отказано од понедељка.
У Хајнану, острвској провинцији јужно од Гуангдонга, железнички саобраћај је од јутрос постепено нормализован након што је због олује био у прекиду од понедељка. Последице тајфуна осетиле су се и 1.000 км даље североисточно, у граду Фуџоу, у провинцији Фуџијан, где је у налетима поплава носила из кућа намештај и кућне апарате, према снимцима објављеним на друштвеним мрежама,наводи Ројтерс.
Grčka: Vatrogasci se drugi dan bore s požarima, hiljade dece evakuisano iz kampa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тајфун Талим прошао кроз јужне кинеске провинције, 230.000 евакуисано се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.