Манифестација „Царски и Танаскови дани“ на брду Љубићу 23. и 24. јуна (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 13:26

Манифестација „Царски и Танаскови дани“ на брду Љубићу 23. и 24. јуна (ФОТО)

У оквиру Националне престонице културе 2023. у граду Чачку одржаће се манифестација „Царски и Танаскови дани“ на брду Љубићу 23. и 24. јуна. Фото: Танјуг/Јован Николић Манифестација ће посведочити, према најавама организатора да Чачани не заборављају своје јунаке, храбре витезове, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али и борце из Првог и Другог српског устанка. Фото: Танјуг/Јован Николић „Много садржаја, много дивних уменика, историчара, највећих историчара које тренутно имамо, драмских глумаца од Љубе Тадића, али и многих других, биће и вишебој. Сјајни витезови покушаће млађим генерацијама да дочарају како се некад бојевало за слободу, али и концерт Биље Крстић који ће се одржати 24. јуна. По први пут директни потомци Танаска Рајића, великог јунака из Страгара, који је сахрањен на Брду Љубићу окупиће се и многи од њих и упознати. Из Србије али и из читавог света окупиће се 46 потомака, по први пут видеће где је сахрањен њихов предак и колико важна личност за читаво српство“, рекао је за Тањуг Милун Тодоровић градоначелник града Чачка.
Фото: Танјуг/Јован Николић Манифестација „Царски и Танаскови дани“ само је један део богатог програма у оквиру Националне престонице културе 2023. који ће бити представљен на бројим локацијама у граду на Морави, а у ком ће моћи да уживају посетиоци свих генерација. Фото: Танјуг/Јован Николић „Заиста једна значајна манифестација новог карактера културно историјска манифестација која ће заиста привући пажњу како наших суграђана, тако и осталих посетилаца који одлуче да посете град Чачак. Измедју осталог то и није једина манифестација која ће се одвијати у јуну месецу. Од 21. до 28. готово непрекидно сваки дан се одржавају програми у граду Чачку како на Градском тргу тако и на амфитеатру у Овчар Бањи. Па већ 21. имамо велики концерт Музичке школе на Градском тргу, 22. имамо манифестацију и концерт Моравско предвечерје где ће наступити Мирослав Илић, Ана Бекута, Јелана Томашевић као и многи други, а већ 26. имамо Кармину Бурано један прелеп програм у извођењу симфонијског оркестра РТС-а под диригентском палицом Бојана Суђића, рекао је Војин Јаковљевић директор ТО Чачак.
Todorović: Leto slično vremenu koje imamo ovih dana, sa više pljuskova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Манифестација „Царски и Танаскови дани“ на брду Љубићу 23. и 24. јуна (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.