Федерер: Новакових 23 титуле су велика ствар, све што дода на то је историја

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 08:39

Федерер: Новакових 23 титуле су велика ствар, све што дода на то је историја

Бивши тенисер и вишеструки гренд слем шампион Роџер Федерер изјавио је да су 23 титуле које је освојио Ђоковић велика ствар и да ће нови трофеји које освоји бити исписивање историје. Фото: Танјуг/John Walton/PA via AP Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се данас у треће коло >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вимблдона, пошто је елиминисао Американца Томпсона резултатом 3:0 (6:3, 7:6(7:4), 7:5). „Он је велики, велики фаворит. Мислим да је то сјајно за њега. Ја сам имао своје тренутке. Та осма титула овде или она када сам по пети пут узастопно победио, то су били моји моменти. Ако неко то изједначи или престигне, то ће бити њихова ствар, њихов тренутак. Сада је све око медија и играча. Тако да се надам да ће он то урадити, јер све што дода, он уствари додаје тениској историји, иде изнад свих. Иде у глабалан спорт, као када је освојио 23. титулу у Паризу. То је невероватна ствар. Велика је вест и добро је за игру. Мислим да је велики фаворит и био бих изненађен да не освоји поново Вимблдон“, истакао је Федерер, преноси Спортклуб.
Велике тројке више нема, али Федерер не брине за будућност тениса. „Мислим да ће Алкарас постићи невероватне ствари у будућности, то значи да ће освојити много гренд слемова. Биће ми посебно занимљиво да видим како ће играти на Вимблдону, тих првих пар мечева. Клизаво је, игра се мекше, морате да имате тај додатни корак. Почнете да губите поверење у кретање. Одмах потом не играте добро и све постаје незгодно. Ипак, мислим да има сва оруђа, има другачије начине да победи, а то управо играча чини шампионим“, закључио је Федерер.
Fric, Rune i Cicipas obezbedili plasman u drugo kolo Vimbldona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Федерер: Новакових 23 титуле су велика ствар, све што дода на то је историја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.