Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 12:13

Изложба цртежа у Галерији „Прометеј“, 23. маја

У уторак, 23. маја 2023. године, са почетком у 19:00 часова, у Галерији „Прометеј“ (Светозара Милетића 16, Нови Сад), биће приређена изложба цртежа „Хроничар Војводине, коју је приредио аутор Богдан Ибрајтер Тане.  У програму ће осима аутора учествовати и Даница Радовић и Зоран Колунџија, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а улаз је бесплатан Фото: Галерија Прометеј О аутору: Богдан Ибрајтер Тане је сликар, новинар, репортер, публициста, књижевник,карикатуриста, хроничар Војводине али и наших нарави. Добитник је и награде„Професор Јован Живановић“ за истраживачко новинарство које доприносисазнањима из области културе, традиције и обичаја народа.
Богдан Ибрајтер Тане драгоцени је и веома пажљиви посматрач света који гаокружује и у којем живи.
У кући „Политике“ почео је да објављуј ерепортаже у НИН-у 1968. године. За лист „Политику“ пише од 1970. Репортаже је објављивао у новосадском „Дневнику“, „Илустрованој Политици“, „Националној географији“, „Мокринским новинама“, „Кикиндској комуни“, „Јатовој ревији“… Највећи део радног века провео је у листу „Политика“, на разним рубрикама. Поред извештаја, информација, вести, у „Политици“ је објавио готово две хиљаде репортажа из свих крајева бивше Југославије. Све репортаже је углавном сам илустровао. Надахнуто је писао и о нафташима, рударима, дрвосечама, железничарима, али и о паорима, шлосерима, салашима и салашарима, о коњокрадицама, ђацима – читачима апостола у црквама и о војорданцима о Богојављању, туцачима ускршњих јаја, гушчарима мокринске беле кориде,виноградарима и воћарима, ловцима, као и о сликарима, фудбалерима, мађионичарима и онима „који су стварали свет чуда“…
Богдан Ибрајтер Тане има чудесни хоби који прати све његове ауторске текстове: то су сликарство и карикатура. Изложбе Танетових слика приређене су у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Сомбору, Корчули, Кикинди, Мо-крину, Ковиљу, Чортановцима, на Панонији и другде.
Добитник је више признања.
Izložba „Nove nade“ u Kulturnoj stanici „Svilara“ od 23. do 28. maja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба цртежа у Галерији „Прометеј“, 23. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.