Додик: Састанак са Путином 23. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 09:13

Додик: Састанак са Путином 23. маја

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио да ће се 23. маја састати са председником Русије Владимиром Путином у Москви. Фото: Танјуг/Борислав Ждриња „Са председником Путином разговараћу о економским пројектима, али и о важним геополитичким питањима“, рекао је Додик >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у емисији Телеринг, на РТРС.
Лидер босанских Срба је навео да тема разговора неће бити оружје, већ ће са руским председником разговарати о „свету у будућности и начину на који би се ми могли томе прилагодити“.
Додик је раније рекао да ће Република Српска јачати сарадњу са Русијом, Кином и САД, уз интеграцију у Европску унију, али без захтева за чланство у НАТО.
Овакав Додиков став, као и његово блокирање приступања БиХ НАТО-у, иритира Запад. Претходно су против њега САД и Велика Британија увеле санкције.
Dodik: Nema odluke da je Šmit visoki predstavnik, njegov izveštaj ne znači ništa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Састанак са Путином 23. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.