Место надомак Новог Сада које нас враћа 2200 година уназад, у време Келта! (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jun.2023, 09:01

Место надомак Новог Сада које нас враћа 2200 година уназад, у време Келта! (ФОТО)

На само 30 километара од Новог Сада налази се протал којим се враћа у прошлост, у време Келта, Викинга, Гала и осталих народа смопињаних кроз Нордијску митологију. У питању је туристичка атракција звана “Келтско село“. Фото: Келтско село Као што надомак Златибора постоји “El >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << paso city“, место које је верна реплика каубојског града, ми надомак Новог Сада имамо верну реплику келтског села.
У питању је тематски туристички комплекс смештен на уласку у Инђију из правца Новог Сада.
Баш на подручју где се налази “Келтско село“ пронађени су значајни археолошки и историјски налази стари 2200 година, али и 900 новчића из овог времена. Зато је управо ово место идеална локација за све популарнији пројекат. Фото: Келтско село Село чини десет објеката (музеји, сувенирнице, разне радионице итд…), а све унутар комплекса инспирисано је животом Келта на овим просторима па су тако куће покривене трском и направљене од дрвета и блата као што су, ономад, изгледала келтска домаћинства и занатске радионице.
Приликом посете “Келтском селу“ моћи ћете да се упознате са тиме какву су гардеробу Келти носили по лети и зими, како су облачили своју децу, али и какаво је било оруђе и посуђе које су користили. Фото: Келтско село У једној од кућа смештен је мини музеј са остацима келтског племена Скордисци које је живело на подручју Срема.
Приликом посете мислићете да сте се вратили у прошлост јер је чак и особље костимирано и труди се да вам употпуни доживљај живота на овим просторима пре нешто више од 2000 година.
У великом амфитеатру одигравају се представе, концерти етно музике, мађионичарски наступи и многе друге занимљиве приредбе. Фото: Келтско село Радно време простора је суботом и недељом, док на њиховом сајту увек можете пронаћи комплетан програм који очекује посетиоце тог дана.
Тај програм обично чини блок креативних радионица, обилазак села са келтском принцезом, дружење са витезовима, осликавање келтских симбола по лицу итд…
Деца до три године не плаћају улаз, за децу од три до 14 година улаз кошта 200 динара, док одрасли своју карту плаћају 350 динара.
Ово је свакако једно крајње необично место које вреди посетити, а Покрајинска влада му је недавно доделила и знак “Најбоље из Војводине“.
Kulturna stanica „Bukovac“ – mozaik kulture u dvorištu Fruške gore (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Место надомак Новог Сада које нас враћа 2200 година уназад, у време Келта! (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.