Борељ: ЕУ је Украјини послала 220.000 артиљеријских граната од марта

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 19:21

Борељ: ЕУ је Украјини послала 220.000 артиљеријских граната од марта

Земље Европске уније су Украјини послале 220.000 артиљеријских граната у оквиру плана који је раније покренут како би се повећале испоруке муниције, саопштио је данас високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ. Фото: Танјуг/AP/Virginia Mayo Он је додао да су чланице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Уније такође послале 1.300 пројектила и да су на путу да достигну циљ од милион комада муниције испоручених у периоду од годину дана, преноси Ројтерс.
„Следећи дани, недеље и месеци биће стратешки одлучујући у рату у Украјини“, рекао је Борељ након састанка министара одбране ЕУ у Бриселу.
Владе чланица Европске уније су у марту договориле план о слању муниције Украјини, након што су кијевске власти упозориле да су им потребни артиљеријски меци.
Програм подршке вредан је више од две милијарде евра.
Borelj: Obuka ukrajinskih pilota na F-16 već počela u nekoliko zemalja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: ЕУ је Украјини послала 220.000 артиљеријских граната од марта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.