Руска свемирска летелица Сојуз МС-22 враћа се на Земљу у марту

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Feb.2023, 20:06

Руска свемирска летелица Сојуз МС-22 враћа се на Земљу у марту

Теретни свемирски брод Сојуз МС-22 са оштећеним спољним радијатором вратиће се на Земљу у беспилотном режиму у марту, саопштила је данас руска државна свемирска корпорација Роскосмос. Фото: Танјуг/Sergei Korsakov, Roscosmos State Space Corporation via AP, File „Сојуз МС-22 ће се вратити кући у марту 2023.“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << објавила је корпорација на свом налогу на каналу за размену порука Телеграм.
Крајем прошле године извршни директор Роскосмоса за свемирске програме с људском посадом Сергеј Крикалев рекао је да је радијатор свемирске летелице могао бити погођен микрометеороидом.
Према извештајима, оштећена је површина одељка за инструменте и опрему летелице Сојуз МС-22, а шетња свемиром је прекинута након инцидента.
Температуре унутар свемирског брода крећу се између 28 и 30 степени Целзијуса и не прелазе прихватљиве нивое, тако да ништа не угрожава безбедност и удобност посаде, навео је тада Роскосмос.
Svet

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Руска свемирска летелица Сојуз МС-22 враћа се на Земљу у марту се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.