Да ли знате у којој земљи је забрањено пуштање воде у тоалету после 22 сата?

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jan.2023, 19:01

Да ли знате у којој земљи је забрањено пуштање воде у тоалету после 22 сата?

Нико вас не може спречити да користите тоалет усред ноћи. Међутим, након нужде, немојте пуштати воду у тоалету. Или је барем тако ако живите у изнајмљеном стану са танким зидовима у Швајцарској. Фото: Pixabay/Tama66 У већини прописа за станаре у стамбеним зградама у Швајцарској стоји >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се мора поштовати кућни ред и да се комшије не смеју узнемиравати између 22 и 7 сати. Кућни ред се разликује од зграде до зграде, а листа забрањених активности варира у зависности од дебљине зидова у згради, броја станова и профила станара.
Многе бучне активности могу се наћи на листи забрањених активности, на пример грађевински радови, забаве, свирање неког инструмента или усисавање.
Ако живите у згради са танким зидовима, то може бити и повлачење воде у тоалету. Интернетом круже приче да је правило о непуштању воде у тоалету после 22 сата урбани мит који нема много везе са стварношћу, поготово ако живите у стану са више људи.
Када живите у стану са више људи, морате да пустите воду у тоалету, иначе толико смрди да и муве почну да кашљу, нашалио се један од станара који живи у изнајмљеном стану у Швајцарској и додао: „У мојој згради није дозвољено слушати гласну музику после 21 сат, разговарати телефоном осим у хитним случајевима, правити буку, забијати ексере у зид, пустити пса да гласно лаје, укључити веш машину и слично. Али пуштање воде у тоалету је неопходно.“
Списак забрањених активности у стамбеној згради обично се наводи у уговорима о закупу станова, а станари су дужни да их потпишу и пристану на њих пре усељења. На овај начин нико није приморан да ради нешто са чиме раније није упознат. Најбољи начин да се објасни ситуација са вечерњим повлачењем воде у тоалету у Швајцарској?
Није противзаконито повлачење воде у тоалету, али такође није противзаконито да агенција за изнајмљивање у име власника зграде ставља таква ограничења у закуп и кажњава станаре који се не придржавају правила, посебно у старијим зградама.
Da li ste čuli za meduza-roditeljstvo? Ima više mana nego prednosti

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате у којој земљи је забрањено пуштање воде у тоалету после 22 сата? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.