Резултати избора на северу КиМ могући пре 22 сата због слабог одзива бирача

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 18:47

Резултати избора на северу КиМ могући пре 22 сата због слабог одзива бирача

Члан Централне изборне комисије (ЦИК) из Покрета Самоопредељење Сами Куртеши најавио је да ц́е прелиминарни резултати данашњих избора у четири општине на северу КиМ бити веома брзо саопштени, пре 22 сата, због слабог одзива бирача. Фото: Танјуг/дописник КиМ „Резултати могу бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << објављени најкасније у 22 сата. ЦИК ће их имати раније. Пре 22 сата биће познати прелимминарни резултати“, рекао је Куртеши за РТВ Дукађини, преноси Репортери.
Према подацима ЦИК о излазности у четири општине на северу КИМ, до 15.00 часова гласало је 2,4 одсто бирача.
Од укупно 45.095 бирача гласало је 1.092. У Лепосавићу је од 7 до 15 часова гласало 110 бирача, односно 0,83 одсто, док је у Зубином Потоку своје гласачко право искористило 240 бирача – 3,6 процената.
У Звечану је гласало 145 гласача, односно 2,07 одсто, а у Северној Митровици 597 бирача или 3,03 одсто.
Бирачка места затварају се у 19 часова.
У четири општине на северу Косова и Метохије данас се одржавају ванредни избори за градоначелнике северног дела Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока.
Од 10 кандидата колико је пријављених за градоначелнике, само један долази из српске заједнице, у питању је Слађана Пантовић, кандидаткиња за председницу општине Звечан.
Српска листа, која је до сада освајала највеће поверење грађана на Косову и Метохији, одлучила је да не учествује на изборима, јер се услови због којих су Срби 5. новембра напустили институције на КиМ нису испунили, а они су формирање Заједнице српских општина и повлачење специјалних јединица косовске полиције.
Petković: Sever KiM će uvek biti srpska zemlja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Резултати избора на северу КиМ могући пре 22 сата због слабог одзива бирача се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.