У Херцег Новом борави 21.500 туриста; све већи број посетилаца из Западне Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 12:17

У Херцег Новом борави 21.500 туриста; све већи број посетилаца из Западне Европе

Хецег нови је деценијама интересантна дестинација за туристе из региона, а директорка Туристичке организације Херцег Нови Миља Виторовић сматра да је повећање гостију за 30 одсто у односу на 2022. годину, резултат представљања туристичке понуде и капацитета у Европи, што је резултирало >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << већом посетом гостију из Западне Европе. Фото: Pixabay/Pexels „У Херцег Новом борави 21.500 гостију, а шпиц сезоне се тек очекује. У односу на претходну годину чак 20 до 30 одсто је већа посета. Структура гостију је разноврсна, доминирају посетиоци из региона, али све је више оних из Западне Европе. Херцег Нови је и град фестивала и бројних манифестација, што га чини интересантним за све генерације“, казала је Виторовић за Танјуг.
Да ће туристичка сезона достићи ниво посетилаца из 2019. године сматра и менаџер хотела Парк Владимир Поповић.
„Предсезона је била одлична, а то може бити показатељ да ће јул и август бити на нивоу из 2019. године. Имали смо одличну предсезону ове године, нарочито су били доминантни гости из Западне Европе. Почели смо рано, од средине фебруара. Очекујемо да јул и август буду традиционално добри“, рекао је Поповић.
У туристичкој понуди Херцег Новог могуће је издвојити хотелски комплекс са пет звездица „Casa del Mare Mediteraneo“, који се може похвалити успешном предсезоном и прихватљивим ценама.
„Хотелска групација ‘Casa del Mare‘ броји пет хотела, а у плану је отварање и шестог у Будви. Желимо кроз наше пројекте да развијамо ‘бутик хотеле’ који су популарни у свим светским туристичким дестинацијама. У плану је наредне године отварање и једног објекта у Колашину. Имамо и два пројекта за хрватско приморје. Код нас су туристи из Западне Европе и региона. Очекујемо да ова сезона буде боља од оне из 2019. године“, поручио је оснивач и директор HG Casa del Mare Никола Милић.
Милић је истакао да, што се тиче приватног смештаја, посета варира.
„Управо је то показатељ у ком смеру треба да иде развој црногорског туризма и понуде. Озбиљни хотелски комплекси и долазак великих светских брендова је најбоља промоција за Црну Гору. Наша радна снага је углавном из Црне Горе јер аутентичност је важна за понуди”, рекао је он.
Јул месец у Херцег Новом доноси бројна дешавања за госте и мештане, од којих је могуће издвојити „Family Fan Fest“, „Дане музике на Канли кули“ од 10. јула, смењивање филмских хитова у „Дворани Парк“, и бројних књижевних програма у „Кући Иве Андрића“.
NBS protiv ograničenja i zabrane upotrebe gotovine na regulatorni način

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Херцег Новом борави 21.500 туриста; све већи број посетилаца из Западне Европе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.