Инкасанти од наплате путарине донели држави 21 милијарди динара у 2022.

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 14:58

Инкасанти од наплате путарине донели држави 21 милијарди динара у 2022.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић разговарао је данас са запосленима на наплати путарине у Путевима Србије о побољшању услова у којима они раде. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Весић је навео да су инкасанти прошле године од наплате путарине Путевима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије, односно држави, донели готово 21 милијарду динара.
„Више од 1.000 људи раде као инкасанти у Србији. Желео сам да разговарам о условима под којима раде, о повећању о 12,5 одсто које им је припада одлуком владе, као и свима који раде у јавној управи и предузећима, као и о томе шта још можемо да урадимо да услови у којима раде буду још бољи“, рекао је министар.
Према његовим речима, предизеће Путеви Србије припада свим грађанима Србије и инкасанти најбоље знају каква се штета наноси земљи и привреди када неодговорни политичари позивају на блокирање ауто-путева. „Ово предузеће је њихова заједничка кућа и сви који раде у било ком ЈП у треба да буду задовољни. То је Србија која напредује, која се развија, која гради путеве и у којој су задовољни сви који раде и на самим путевима и у привреди“, навео је Весић.
Он је инкасантима поручио да неће бити никаквог смањења плата како могу да прочитају у појединим медијима, већ да ће плате бити веће, а да ће се услови рада побољшавати како држава буде градила нове аутопутеве и брзе саобраћајнице и како се буде економски развијала.
У саопштењу министарства додаје се и да су запослени у ЈП Путеви Србије Весићу уручили симболичан поклон, статуу цара Константина, у знак захвалности јер је, како су истакли, он једини министар који их је угостио, ручао са њима и разговарао о проблемима са којима се суочавају.
Rasprava o Gašićevoj smeni, Brnabić: Koja je njegova odgovornost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Инкасанти од наплате путарине донели држави 21 милијарди динара у 2022. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.