Кипар: Ухапшена 21 особа након сукоба миграната и локалног становништва

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Avg.2023, 09:20

Кипар: Ухапшена 21 особа након сукоба миграната и локалног становништва

Кипарска полиција ухапсила је 21 особу након сукоба у којима су учествовали мигранти и локални становници на западу острва, где борави велики број тражилаца азила. Фото: Clker-Free-Vector-Images Полиција је саопштила да су међу ухапшенима након друге ноћи немира у селу Хлоракас, око 155 километара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << западно од главног града Никозије, мигранти и локално становништво, преноси Ројтерс.
Инциденти у понедељак увече су уследили након што су у недељу мигранти мирно протестовали због тога што су људи са капуљачама оштетили имовину и возила странаца.
Тензије су порасле након што је протест прекинут тако што је полиција раздвојила групе миграната и кипарских Грка, користећи сузавац и водене топове.
Један полицајац је лакше повређен у експлозији Молотовљевог коктела.
Кипар последњих година бележи пораст броја нелегалних миграната и људи који траже азил, иако је стопа тог повећања ове године смањена.
Око 20 одсто мигрантске заједнице у Хлоракасу долази из Сирије.
Тензије у Хлоракасу расту већ неколико година због, како поједини мештани верују, несразмерно великог броја тражилаца азила или људи са признатим статусом избеглица, који су се тамо настанили.
Немирима у недељу претходиле су демонстрације око 300 људи, који су протестовали у централној улици у Хлоракасу, позивајући на прекид нелегалне миграције.
 
Ruska PVO oborila dva ukrajinska drona iznad Tulske oblasti

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Кипар: Ухапшена 21 особа након сукоба миграната и локалног становништва се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.