Лавров од данас до 21. априла у посети Бразилу, Венецуели, Никарагви и Куби

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 07:16

Лавров од данас до 21. априла у посети Бразилу, Венецуели, Никарагви и Куби

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров боравиће од данас до 21. априла у посети земљама Латинске Америке, током које ће обићи Бразил, Венецуелу, Никарагву и Кубу, саопштило је руско Министарство спољних послова. Фото: Танјуг/AP/Russian Foreign Ministry Press Service У саопштењу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се наводи да ће Лавров имати пријеме код највишег руководства ових држава и преговоре са министрима спољних послова, преносе РИА новости.

Руски министар лети у регион са специфичном агендом у циљу јачања обострано корисне сарадње тих земаља у политичкој, трговинској, економској, образовној, хуманитарној, културној и другим областима.
Како је наведено у саопштењу, у центру преговора биће питања јачања међународно-правних темеља савременог света, чија је носећа структура Повеља УН.
„Латинска Америка је пријатељски регион, један од центара формирања мултиполарног света, са којим Русија намерава да одржава динамичан дијалог, развија конструктивну сарадњу, неподложна било каквом диктату споља,“ закључује се у саопштењу.
Министарство је на свом Телеграм каналу објавило и снимак из Лавровљевог авиона, где је новинаре који су га пратили почастио ускршњим јајима.
Путин са кинеским министром: Кина и Русија активно сарађују у области одбране

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров од данас до 21. априла у посети Бразилу, Венецуели, Никарагви и Куби се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.