Предавање др Бориса Стојковског данас у 21.00 час на Јутјуб каналу КЦНС

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Apr.2023, 15:43

Предавање др Бориса Стојковског данас у 21.00 час на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање др Бориса Стојковског на тему „Средњовековна Бугарска – други део”  можете погледати данас у 21.00 час на Јутјуб каналу КЦНС. Фото: КЦНС У наставку разговора о средњовековној Бугарској биће речи о Другом бугарском царству, држави која је постојала нешто више од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << два века.
Њен почетак везује се за устанак Петра и Асена 1186. године, а пад Бугарске под османску власт догодио се 1396. године.
У том временском раздобљу ова држава имала је своје успоне и падове, разнородне односе са Византијом, Србијом, Влашком и на крају и Османским царством.
На овај начин биће заокружена прича о бугарском присуству на Балкану и Југоисточној Европи од раног средњег века до турског доба.
Predavanje msr Srđana Graovca „Katarina Velika – Rusija na Zapadu” danas na Jutjub kanalu KCNS

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање др Бориса Стојковског данас у 21.00 час на Јутјуб каналу КЦНС се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.