Блинкен: Америка обезбеђује 205 милиона долара додатне хуманитарне помоћи Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 20:27

Блинкен: Америка обезбеђује 205 милиона долара додатне хуманитарне помоћи Украјини

Сједињене Америчке Државе пружиће Украјини додатних 205 милиона долара хуманитарне помоћи, изјавио је данас државни секретар Ентони Блинкен. Фото: Танјуг/Korhonen/Lehtikuva via AP Он је истакао да би подршка требало да буде усмерена најугроженијим грађанима Украјине и обухвата храну, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сигурну воду за пиће, услуге заштите, образовање, средства за живот, правну помоћ, доступност склоништа, здравствену заштиту и још много тога.
Поменути новац биће коришћен и за помоћ члановима породице како би одржали контакт ако су раздвојени или расељени, рекао је он.
Више од шест милиона људи напустило је Украјину, а више од пет милиона интерно је расељено од почетка рата у фебруару 2022, рекао је Блинкен.
„Вашингтон је дао више од 2,1 милијарду долара хуманитарне помоћи за помоћ Украјинцима“, рекао је Блинкен, позивајући друге донаторе да помогну у тим напорима.
Putin: Rusija bi mogla da upotrebi nuklearno oružje, ali nema potrebe za tim

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Америка обезбеђује 205 милиона долара додатне хуманитарне помоћи Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.