Фудбалер Челсија Мејсон Маунт потписао уговор са Манчестер јунајтедом до 2028.

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 12:31

Фудбалер Челсија Мејсон Маунт потписао уговор са Манчестер јунајтедом до 2028.

Досадашњи фудбалер Челсија Мејсон Маунт потписао је уговор са Манчестер јунајтедом до јуна 2028. године уз могућност продужења на још једну сезону, саопштио је данас клуб са Олд трафорда. Фото: Танјуг/AP Photo/Ian Walton, File Маунт, који је прошао Челсијеву академију, провео је у лондонском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << клубу 18 година, док је две сезоне провео на позајмицама у Дербију и Витесеу.
Преговори два клуба трајали су недељама, а британски медији наводе да је Манчестер јунајтед платио Челсију око 70 милиона евра обештећења са бонусима. Маунт (24) ће у клубу са „Олд трафорда“ да има недељну плату од 300.000 фунти.
У саопштењу Манчестер јунајтеда се подсећа да је Маунт одиграо 279 мечева за Челси и постигао 58 голова уз 53 асистенције и да је са лондонским клубом освојио три трофеја.
„Никада није лако напустити клуб у коме сте одрастали, али Манчестер јунајтед пружа узбудљив нови изазов за наредну фазу моје каријере. Знам колико је Манчестер јак, пошто сам играо против овог клуба. Једва чекам да будем део групе, која ће да се бори за велике трофеје. Ја сам веома амбициозан. Знам како је невероватан осец́ај освојити велике трофеје и шта је потребно за то. Дац́у све од себе да то поново доживим у Манчестер јунајтеду“, рекао је Маунт за званични сајт Манчестер јунајтеда.
Маунт је за репрезентацију Енглеске одиграо 36 мечева и постигао је пет голова.
Он је шести фудбалер који је напустио Челси у летњем прелазном року после Каија Хаверца, Матеа Ковачића, Едуарда Мендија, Калиду Кулибалија и Рубена Лофтуса-Чика.
Ekip: PSŽ u velikim problemima zbog Mbapea, dve strane daleko od dogovora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фудбалер Челсија Мејсон Маунт потписао уговор са Манчестер јунајтедом до 2028. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.