Селић: Експо 2027. доноси нове инвестиције и радна места

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 13:12

Селић: Експо 2027. доноси нове инвестиције и радна места

Директорка Београдског сајма Данка Селић изјавила је данас да ће организација Међународне специјализоване изложбе Експо 2027. много значити за привредни раст Србије, јер ће донети нове инвестиције и радна места. Фото: Танјуг/СТР Она је рекла Танјугу да се на Експо 2027. у Београду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очекује више од 2,5 милиона посетилаца, као и да је економски ефекат те изложбе процењен на 1,1 милијарду евра.
„Организација ове манифестације за нашу земљу много ће значити, јер доноси инвестиције, које ће се вишетруко вратити, као и нова радна места, а то значи и већи привредни раст и снажнију економију“, истакла је директорка Београдског сајма.
Напоменула је да је избор града Београда за организацију изложбе Експо 2027. резултат напорног рада, захваљујући којем је Србија након две године борбе за домаћинство победила Аргентину, САД, Тајланд и Шпанију.
„Пут до победе је увек тежак и неизвестан – од иницијативе из кабинета председника владе и формирања оперативног тима Београдског сајма, до припреме и израде идејног пројекта, првих финансијских анализа и процена како и зашто је овако значајна манифестације потребна граду“, навела је Селићева.
Нагласила је да је прва подршка добијена од председника Србије Александра Вучића и министра за финансије Синише Малог.
„Они су у овом пројекту препознали сјајну прилику за промовисање Србије на глобалном нивоу, као и да је то шанса која се дешава једном или никада, па су са својим сарадницима предложили Влади Србије да подржи овај пројекат“, рекла је директорка Београдског сајма.
Додала је да 2021. године формиран одбор сачињен од представника владе и других релевантних институција.
„Након сагледавања свих потребних чињеница, премијерка Ана Брнабић упутила је писмо о намерама у име владе у јануару 2022. године и тиме је такмичење почело“, казала је Селићева за Танјуг.
Она је захвалила и свима другима који су дали допринос да се Србија покаже у најлепшем светлу и обезбеди подршка за коначну победу на гласању у Паризу 21. јуна.
„Не желим да звучим нескромно, али наш сан је био да Београдски сајам, Београд и Србија буду центар света 2027. године“, поручила је Данка Селић.
Према њеним речима, то је и велика част за нашу земљу.
„Показаћемо све наше потенцијале, привући туристе, пословне људе и инвеститоре и још једном довести свет у Београд“, закључила је је директорка Београдског сајма.
„Er Srbija“: Moguća kašnjenja i otkazivanja letova usled zabrane točenja goriva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селић: Експо 2027. доноси нове инвестиције и радна места се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.