Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 10:05

Вучић: Одржавање Експо2027 у Србији је изузетно велика ствар

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је што је изузетно значајна ствар што је Србија успела да на кандидатури за Експо2027 освоји 81, од 154 гласа и победи. Фото: Prtsc/РТС „Успели смо да добијемо и једну фантастичну Малагу, хвала и Педру Санчезу на честиткама и Блинкену, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << победили смо америчку Минесоту, тајландски Пукет, Аргентину, и чека нас огроман посао. Београд ће сада постати највеће градилиште у Европи“, рекао је председник Србије за РТС.
Такав сајам доноси огромну промоцију, истакао је Вучић и додао да се очекује озбиљан економски ефекат.
„Ми очекујемо да директан економски ефекат буде око 500 милиона долара, индиректан још 600 милиона, укупно 1,1 милијарду. Очекујемо да уложимо огромне паре, биће комплетно нове сајамске просторије фантастично уређене баш као што их овде приказујете – са отвореним крововима. То су радиле најбоље архитекте“, рекао је Вучић.
Београд је у протеклим годинама постао и центар науке, рекао је председник, и то је за нас најважније.
„Ми смо и синоћ били са Европљанима и хвала им што улажу новац у иновације и науку, и мислимо да те људе представимо као највеће достигнуће Србије управо на Експо2027, а ту ће доћи најмање 97 земаља плус, ко зна још колико међународних организација, институција и агенција. Очекујемо преко 2,6 милиона људи да у та три месеца буде у Србији“, рекао је Вучић.
Он је истакао да је убрзан рад неопходан, од изградње Националног стадиона до самог Експо простора.
„Стамбених квадрата у које ћемо да сместимо учеснике Експо-а, а после тога да разговарамо како ћемо да пренаменимо те станове и коме од ових угрожених структура које немају решено стамбено питање. За све то нам је потребна политичка стабилност коју није лако одржати“, рекао је Вучић.
Председник је рекао да жели да честита грађанима Србије – јер је јако тешко победити Шпанију, фантастичну Малагу.
„Зашто? Зато што, када Аргентина испадне у првом кругу, шпански говорећи део Латинске Америке, имали смо ми ту гласове од Кубе до многих других наших пријатеља, у другом кругу, јер они су сви обећали били Аргентини у првом кругу. Онда је требало да донесу одлуку између вас и Шпаније. Није лако да донесу одлуку за Србију, и ипак смо успели то, иако су све земље ЕУ уз Шпанију. Велика подршка азијских и афричких земаља и земаља из региона“, рекао је председник.
Вучић је рекао да ће Експо бити од огромне користи за Србију, због привлачења инвестиција, за довођење инвеститора у све делове Србије.
Borelj pozvao Vučića i Kurtija na hitan sastanak u Brisel

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Одржавање Експо2027 у Србији је изузетно велика ствар се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.