Вучић: Циљ да просечна плата у Србији 2027. године достигне 1.400 евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 08:11

Вучић: Циљ да просечна плата у Србији 2027. године достигне 1.400 евра

Председник Александар Вучић изјавио је синоћ да ћемо оног секунда када будемо прешли просечну зараду у Србији од 1.000 евра, имати значајнији повратак наших људи из иностранства и истакао да је циљ да 2027. просечна плата буде 1.400 евра. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић „У Београду мислим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је просечна плата од 1.000 евра одавно пређена, свакако у овим најразвијенијим општинама је преко 1.100 евра. Наша је жеља да у 2027. имамо 1.400 евра просечну плату и уверен сам да ми то можемо“, рекао је Вучић за РТС.
Вучић је рекао да би до краја 2027. Србија требало да достигне цифру од 100 милијарди евра када је реч о вредности годишњег БДП-а. „Ја имам овде списак фабрика које ћемо ускоро отворити и које долазе. Ми у првих 45 дана ове године имамо опет рекордан ниво страних директних инвестиција. Ја се надам, иако бих био задовољан и са 4,5 милијарде евра страних директних инвестиција ове године и био бих посебно срећан ако бисмо ове године могли да достигнемо ниво од пет милијарди страних директних инвестиција. Не заборавите да у Србију долази 62 одсто СДИ на Западном Балкану“, рекао је Вучић.
Vučić sa Mišelom o odnosima Srbije i EU

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Циљ да просечна плата у Србији 2027. године достигне 1.400 евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.