Вучић: Просечна плата 2027. године 1.400 евра, зато очекујем већи повратак људи у Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 08:02

Вучић: Просечна плата 2027. године 1.400 евра, зато очекујем већи повратак људи у Србију

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да просечна плата у Србији 2027. године достићи 1.400 евра и да зато очекује да се већи број људи који су напустили Србију врати у њу. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише тврдње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << покрета „Крени-промени“ да он манипулише бројем младих људи који желе да се врате у Србију и да би се млади вратили када би просечна плата била 166.000 динара.
Вучић је рекао да је тај износ у еврима управо оно што ће Србија обезебедити као просечну плату 2027. године, а која ће за Београд бити, како је навео, много већа од тога.
„Просечна плата на Врачару у децембру је била 1483 евра, а  1400 евра ће бити просечна плата у Србији 2027. године, баш у складу са програмима, у складу са свим оним што смо рекли грађанима Србије. И управо зато очекујемо што је могуће већи повратак“, изјавио је Вучић у обраћању грађанима.
Он је навео и да је данас у посети селу Памбуковица срео две жене које су се вратиле из Аустрије.
„И свуда те људе видите. Брже нам се враћају високо образовани, најстручнији људи, мање нам се враћају бравари, возачи, металостругари, месари, тесари, зато што је за њима потреба на западу највећа и плаћају их сада много више. Али и на томе радимо и враћаћемо их у земљу“, рекао је Вучић.
 
 
UŽIVO VUČIĆ SE OBRAĆA GRAĐANIMA: Moja ideja je da beogradski izbori budu 2. juna, svi su se saglasili

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Просечна плата 2027. године 1.400 евра, зато очекујем већи повратак људи у Србију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.