Јовановић: До 2025. брзи интернет у 700 села у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 17:06

Јовановић: До 2025. брзи интернет у 700 села у Србији

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић изјавио је данас да је његово министарство направило план да се до краја 2025. године брзи интернет уведе у више од 700 села, саопштило је то министарство. Фото: Танјуг/ САВА РАДОВАНОВИЋ „У ту сврху гради се више од 4.700 километара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << траса оптичких каблова да би се повезало више од 120.000 домаћинстава и око 720 школских објеката“, рекао је Михаиловић који је обишао село Калањевци, код Љига, у којем су завршени радови на изградњи широкопојасне телекомуникационе инфраструктуре и уведен брзи интернет у прве куће овог села.
„У селу Калањевци смо се уверили да успешно напредује један од најбитнијих пројеката дигитализације у Србији који реализује Министарство информисања и телекомуникација – изградња оптичке, телекомуникационе инфраструктуре којом се обезбеђује брзи интернет, протока преко 100Мб/с у руралним пределима наше земље. У Калењевцима је већ 15 кућа добило прикључак“, изјавио је министар.
Он је посетио и ОШ „Сестре Павловић“ у селу Калањевци, коју су Министарство информисања и телекомуникација и Телеком Србија опремили лаптоп рачунарима.
Догађају су присуствовали и председник Општине Љиг Драган Лазаревић, начелник Колубарског округа Милош Милутиновић и извршна директорка продаје у Телекому Катарина Суботић.
Министарство информисања и телекомуникације истиче да се увођењем брзог интернета у селима обезбеђује доступност услуга електронске управе, дигитална настава и дигитални садржаји и у најмањим, истуреним одељењима основних школа у Србији, покретање бизниса и могућности да се користи електронска трговина како би пољопривредни и други производи били доступни у сваком тренутку преко интернета, као и праћење мултимедијалног садржаја – више стотина телевизијских канала, забавног и научног програма, спортског и филмског програма, фиксне и мобилне телефоније.
Ministarka Tanasković najavila pojačane inspekcijske kontrole pri otkupu višnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јовановић: До 2025. брзи интернет у 700 села у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.