Кошаркаши Србије у првом шеширу на жребу квалификација за ЕП 2025. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Avg.2023, 13:42

Кошаркаши Србије у првом шеширу на жребу квалификација за ЕП 2025. године

Мушка кошаркаша репрезентација Србије биће жребана из првог шешира за квалификационе групе за Европско првенство, које ће бити одржано 2025. године у Финској, Летонији, Пољској и на Кипру, саопштила је данас ФИБА Европа. Фото: fiba.basketball Жреб квалификација за ЕП 2025. ће бити одржан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сутра од 11.30 часова у Минхену, а 32 селекције биће подељене у осам група са по четири репрезентације.
Први шешир: Шпанија, Француска, Србија, Словенија. Други шешир: Литванија, Грчка, Италија, Немачка. Трећи шешир: Чешка, Пољска, Турска, Црна Гора. Четврти шешир: Финска, Хрватска, Украјина, Летонија. Пети шешир: Белгија, Грузија, Израел, БиХ. Шести шешир: Мађарска, Естонија, Холандија, Бугарска. Седми шешир: Велика Британија, Исланд, Шведска, Северна Македонија и Осми шешир: Португал, Данска, Словачка, Кипар.
У саопштењу се наводи да ће квалификације за ЕП 2025. биће одигране у три прозора и то од 19. до 27. фебруара 2024, од 18. до 26. новембра 2024. и од 17. до 25. фебруара 2025. године. По три најбоље пласирана тима из сваке групе пласираће се на ЕП. У групама у којима се налазе домаћини континенталног шампионата (Кипар, Финска, Пољска и Летонија) пласман на ЕП избориће селекције организатора као и две најбоље пласиране репрезентације.
Жреб ће бити делимично диригован, па ће репрезентације из првог шешира бити у групама А, Ц, Е или Г, са екипама из четвртог, петог и осмог шешира. Национални тимови из другог шешира ићи ће у групе Б, Д, Ф или Х са тимовима из трећег, шестог и седмог шешира. ЕП ће бити одржано од 27. августа до 14. септембра 2025. године.
TSC igra protiv Panatinaikosa ili Marseja ako eliminiše Bragu u kvafikacijama Ligi šampiona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркаши Србије у првом шеширу на жребу квалификација за ЕП 2025. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.