Париз: Купање у Сени од 2025. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 08:56

Париз: Купање у Сени од 2025. године

Три купалишта биће отворена на реци Сени у Паризу од 2025. године, најавила је градоначелница Ан Идалго. Фото: Unsplash/kalimullin Навела је да ће купалишта надгледати спасиоци, да ће бити обележена бовама и доступна преко понтона.
На купалиштима ће бити обезбеђене туш кабине и свлачионице, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пише Гардијан.
Градоначелница је рекла да ће пливање у Сени бити „велико наслеђе” Олимпијских игара у Паризу 2024. године, пошто ће на реци бити одржана нека од такмичења.
Купање у Сени забрањено је од 1923. године, због погоршања квалитета воде.
Пројекат чишћења воде вредан 1,4 милијарде евра, који је спроведен за последњих седам година, дао је резултате, кажу власти. Наводе да су редовне контроле прошле године показале да су бактерије које се преносе водом, посебно Ешерихија коли и ентерокок, на безбедном нивоу за пливање више од 90 одсто времена.
Како напомињу, тек након падавина квалитет воде је неприхватљив и то само релативно кратко време.
У градској скупштини најавили су да ће се опсежна испитивања обављати свакодневно када Сена буде званично отворена за купање, преноси Танјуг.
Vatikan: Papa Franja imenovao 21 novog kardinala

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Париз: Купање у Сени од 2025. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.