Тенис без линијских судија од 2025. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 10:35

Тенис без линијских судија од 2025. године

Асоцијација тениских професионалаца (АТП) донела је одлуку да укине функцију линијских судија од 2025. године. Фото: Unsplash/Cristina Anne Costello Линијске судије ће бити замењене видео технологијом која ће пратити кретање лоптица и сигнализирати када заврше у ауту.
Председник АТП-а Андреа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гауденци сматра да је ова одлука технолошки напредак.
„Ово је историјски тренутак за наш спорт, до којег смо дошли после пажљивог разматрања. Традиција је срж тениса и линијске судије су имале важну улогу претходних година. Ипак, имамо одговорност да прихватамо иновације и нове технологије. Наш спорт заслужује најпрецизнији облик суђења и одушевљени смо што можемо да то уведемо током целе наше сезоне 2025. године“, изјавио је Гауденци за сајт АТП-а.
Štruf pobedio Karaceva i zakazao finale sa Alkarazom u Madridu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тенис без линијских судија од 2025. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.