Сутра на седници Социјално-економског савета одлука о висини минималца 2024.

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 12:03

Сутра на седници Социјално-економског савета одлука о висини минималца 2024.

На седници Социјално-економског савета, која ће бити одржана сутра у Палати Србија, главна тачка дневног реда биће доношење одлуке о висини минималне цене рада – нето по радном часу за 2024. годину. Фото: WikimediaCommons/Драган Татић Седницом ће председавати председник Савеза самосталних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << синдиката Србије Љубисав Орбовић, а присуствоваће и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали, најављено је из Министарства за рад.
Орбовић је раније рекао Танјугу да ће се тачан износ минималца, односно за колико ће од јануара наредне године бити повећана минимална месечна зарада у Србији, знати 7. септембра. Он је рекао прошле седмице да синдикат остаје при својим захтевима када је реч о повећању минималне зараде.
Министар финансија Мали је објавио раније да ће почетком септембра бити познат тачан износ минималне зараде и да ће то „свакако бити највеће процентуално повећање у историји“. “Важно је да то повећање буде балансирано, како бисмо одржали пуну запосленост. Захваљујем се послодавцима и синдикатима на конструктивном дијалогу“, објавио је Мали на фејсбуку.
Министарство финансија предложило је да се минималац у наредној години повећа за 17,8 одсто, на 47.154 динара, а представници синдиката на 52.000, колико кошта и минимална потрошачка корпа. Истовремено је влада представницима послодаваца понудила да се неопорезовани део зараде повећа са 21.700 на 25.000 динара.
Минимална зарада у Србији ове године повећана за 14,3 одсто и она тренутно износи око 40.000 динара.
Skupština nastavila rad, na dnevnom redu izbor ministra privrede

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра на седници Социјално-економског савета одлука о висини минималца 2024. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.