Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 11:25

Зашто је Аргентина ултимативна луксузна дестинација за путовања 2024.

Од прометних улица Буенос Ајреса до запањујућих чуда Патагоније, ако тражите заиста изванредну дестинацију која нуди авантуру без компромиса по питању луксуза, онда не тражите даље. Од огромних глечера и громогласних водопада до импресивних отворених равница, када је реч >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о природним лепотама, Аргентина има све. Додајте томе и њену богату културу, историју, живахне градове и храну и пиће и лако је схватити зашто се ова дестинација брзо пробија на врх листе у 2024.
Прочитајте главне разлоге зашто вреди посетити Аргентину ове године: Фото: Pexels/Marco Milanesi Посетите живахну престоницу Буенос Ајрес Аргентинска престоница позната је по својој архитектури инспирисаној европским, живописној уличној уметности и страственој танго култури, и не може а да не очара посетиоце својом енергијом. Једна од најбољих ствари овде је и најједноставнија; изгубите се усред чудних улица и истражујте бројне кафиц́е и антикварнице у шармантним четвртима Сан Телмо и Реколета. Али наравно, ниједна посета Буенос Ајресу не би била потпуна без танго наступа уживо.
Ако сте гурман, онда сте и на правом месту, јер је Буенос Ајрес дом многих ресторана са Michelin звездицама, што га чини одличном полазном тачком за одмор на тему хране и вина у Аргентини.
Где одсести: Four Seasons Buenos Aires је раскошно скровиште које нуди импресиван низ садржаја који вам гарантују опуштајући и испуњен боравак.
Доживите магију водопада Игуазу На граници између северне Аргентине и Бразила у провинцији Мисионес, громогласни водопади Игуазу су призор који изазива страхопоштовање, који апсолутно нећете желети да пропустите. Садржи више од 275 водопада, па нема сумње да је то једно од најспектакуларнијих природних чуда на планети, а посета националном парку где се водопади налазе омогућава вам да се приближите и заиста доживите драму и осетите огромну моћ воде док се спушта низ литице.
Парк се састоји се од лавиринта стаза и шеталишта кроз зелену прашуму, нудећи низ различитих видиковаца, а ако будете имали среће, можда ћете чак уочити и неке дивље животиње. Да бисте се још више приближили, можете се провозати чамцем до дна водопада.
Где одсести: Луксузна еко ложа Awasi Iguazu се састоји од 14 приватних вила окружених бујном прашумом и удаљена је само 15 минута вожње од улаза у Национални парк Игуазу.
Истражите винску регију Мендоза Мендоза је водећи аргентински вински регион и обавезан је за љубитеље Малбец вина, јер се овде производе многе његове сорте. Обилазак врхунских винарија у региону са дегустацијом вина ће вас провести кроз живописне винограде и пружити прилику да пробате награђивана вина док уживате у погледу на Анде. Док сте у региону, свакако вреди посетити Chacras de Coria – шармантни град који је препун занатских радњи у којима бисте лако могли провести цело јутро или поподне прегледавајући и купујући јединствене сувенире.
Где одсести: одседните у The Vines Resort and Spa ради мирног одмора усред винограда, са луксузним садржајима и гурманским искуствима у ресторанима.
Крените у авантуру на отвореном у Патагонији Груба лепота и неукроћена дивљина Патагоније изазива привлачност којој је тешко одолети, а за ентузијасте на отвореном и неустрашиве путнике, то је ултимативна дестинација коју можете додати свом путу по Аргентини.
Регион у близини Анда, на граници са Чилеом, карактеришу реке, језера попут огледала и огромни глечери. Један од најважнијих догађаја већине одмора у Патагонији је одлазак у Национални парк Лос Глациарес, где се можете приближити глечеру Перито Морено, који нуди заиста импресиван призор. Љубитељи дивљих животиња ће такође бити у свом елементу у Патагонији, са могућношћу да крену на сафари како би уочили неухватљиве врсте, укључујући пуме и андског кондора.
Где одсести: Arakur Ushuaia Hotel and Spa је савршено уточиште за одмор и опуштање када не истражујете, нудец́и спа садржаје светске класе и задивљујуц́и поглед на планине.
Menorka: Ostrvce sa hiljadu lica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто је Аргентина ултимативна луксузна дестинација за путовања 2024. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.