Вујовић: За заштићена подручја у 2024. обезбеђена рекордо висока средства

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 17:45

Вујовић: За заштићена подручја у 2024. обезбеђена рекордо висока средства

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је данас да је за суфинансирање програма управљања заштићеним природним добрима од националног значаја у Србији, за 2024. годину, обезбеђено 500 милиона динара, што је највећи износ који је до сада опредељен у те сврхе. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Јадранка Илић Вујовић је истакла да Министарство које води у претходном периоду сваке године настојало да повећа укупну површину територије под заштитом.
У овом тренутку 99 подручја ужива заштиту на националном нивоу, саопштило је Министарство заштите животне средине.
„Србија је богата природним добрима, а наш задатак је да о њима бринемо и сачувамо их за будуће генерације. Ове године смо за бригу о природи издвојили пола милијарде динара, што је двоструко више у односу на 2020. или 2021. годину. Овај износ ће се користити како би се очувало и унапредило стање заштићених подручја. У овој години, суфинансирамо и нова заштићена подручја проглашена у 2023. години. Наставићемо и у наредном периоду да одвајамо средства за наше бисере природе“, рекла је Вујовић.
Министарка је подсетила да је 2020. године у ове сврхе издвојено 229 милиона динара, 2021. године опредељено је 264,8 милиона динара, а у претходној години је износ субвенција био 355 милиона динара.
Средствима која су опредељена за заштићена подручја суфинансирају се послови управљача, чување, одржавање и презентација заштићеног подручја, затим изградња, опремање и одржавање објеката и уређење простора за посетиоце и делатности усмерене на коришћење и унапређење стања природних ресурса, попут мониторинга природних вредности, научна и друга истраживања, реинтродукција врста и ревитализација заштићених природних добара.
Vesić: Brza pruga od Budimpešte do Atine duga 1.500 kilometara – istorijska stvar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вујовић: За заштићена подручја у 2024. обезбеђена рекордо висока средства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.