Продаја Еплових ајфона у Кини у првих шест недеља 2024. пала за 24% годишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 16:56

Продаја Еплових ајфона у Кини у првих шест недеља 2024. пала за 24% годишње

Продаја Еплових ајфона у Кини је у првих шест недеља 2024. године пала за 24 одсто међугодишње, преноси Блумберг позивајући се на податке агенције Каунтерпоинт (Counterpoint Research). Фото: Танјуг/AP Photo/Jeff Chiu Епл је почетком прошле године био лидер продаје на кинеском тржишту паметних телефона, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а сада је морао да се задовољи четвртим местом, иза кинеских произвођача.
На првом месту се налази компанија Виво са тржишним уделом од 17,6 одсто, а иза ње су произвођачи Хуавеј (Huawei) са уделом од 16,5 одсто и Хонор, чији удео износи 16,5 одсто.
„Еплов ајфон 15 је одличан уређај, али нема значајне надоградње у односу на претходну верзију, тако да се потрошачи за сада држе старијих генерација овог паметног телефона“, прокоментарисао је виши аналитичар агенције Каунтерпоинт, Менгменг Џао.
Хуавеј је у поменутом периоду повећао продају за 64 одсто међугодишње захваљујући новом телефону Мате 60 Про, али у целини се кинеско тржиште паметних телефона осетно смањује.
Продаја паметних телефона у Кини је у првих шест месеци 2024. године пала за седам одсто међугодишње.
Đedović: U martu ili aprilu novi poziv za subvencije za energetsku efikasnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Продаја Еплових ајфона у Кини у првих шест недеља 2024. пала за 24% годишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.