Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 08:49

Планови СНП-а за 2024. годину

Др Зоран Ђерић, в.д. управник СНП-а о плановима за наредну годину рекао је следеће: Фото: Градске инфо Планови су амбициозни, као што је то и за очекивати, пре свега од нових уметничких директора. Драма планира десет премијера, по пет на обе сцене. „Искупљење“, по роману Бранимира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Шћепановића, у драматизацији Слободана Обрадовића, а у режији Вељка Мићуновића, у априлу 2024.
У истом месецу се очекује реализација пројекта „Ослобођено позориште“, у режији Хариса Пашовића. Пројекат финансира Креативна Европа.
У мају очекујемо премијеру „Покондирене тикве“, Јована Стерије Поповића, коју ће режирати млади словеначки редитељ Јуш Зидар. У другом делу сезоне очекују нас „Балканска лепотица“, по роману Ласла Вегела, у режији Андраша Урбана и „Центрифугални играч“, Тодора Манојловића, у режији Југа Ђорђевића.
Кренули смо већ са припремом „Мишје грознице“, Александра Поповића, коју режира млади српски редитељ Ђорђе Нешовић. Премијера се очекује већ у фебруару 2024. године. На Камерној сцени планирамо инсценацију комада „Незаборавак…“, младе драматуршкиње Мине Петрић, у режији Тамаре Митровић, као и „Водопаде“, Сташе Бајац, у режији Ирене Поповић Драговић. У плану су и неке друге, пре свега копродукције. Опера планира премијеру „Демона“, која је рађена по истоименој поеми Михаила Љермонтова, а компоновао ју је један од најпознатијих руских композитора 19. века, Антон Рубинштајн.
Она ће се први пут извести у Србији, али и на Балкану. Пре ове премијере, уследиће премијера једине танго опере на свету и јединог оперског дела Астора Пјацоле, „Марија из Буенос Ајреса“.
Поводом 100. смрти композитора Ђакома Пучинија, извешћемо оперу „Ђани Скики“.
Планира се реализација Летњег оперског фестивала, са пуно атрактивних програма. Али о томе ћемо следеће године детаљније. Балет ће имати једну велику премијеру. Реч је о балету „Отело“, либрето је настао по истоименој Шекспировој трагедији, на музику Л. В. Бетовена. Кореографи су Крунислав и Гордана Симић.
Премијера је планирана за мај 2024. године.
Muzej Vojvodine ove godine ima veliko iznenađenje za sve posetioce!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Планови СНП-а за 2024. годину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.