Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jan.2024, 11:21

Решено је, сви телефони ће имати исти пуњач до краја 2024. године

Ускоро ће сви уређаји бити са истим прикључком за пуњење. Фото: Pexels/Stanley NG До краја 2024. године, сви електронски уређаји попут мобилних телефона, дигиталних фотоапарата, слушалица, ручних конзола за видео игре, преносивих звучника, е-читача, тастатура, мишева, преносивих навигационих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << система и слушалица који се продају у ЕУ мораће да буду опремљени универзалном USB типа C утичницом за пуњење.
Од пролећа 2026. године, ово правило ће се проширити и на лаптопове, према саопштењу словеначког Министарства привреде, туризма и спорта, како преноси портал 24 UP.
Једна од кључних промена је могућност куповине пуњача одвојено од електронских уређаја, а овај избор ће бити означен посебним пиктограмом. Тиме се жели омогућити потрошачима да доносе одрживије одлуке о набавци електронике.
Увођењем налепнице са спецификацијом капацитета пуњења, потрошачи ће имати информације о минималној и максималној снази потребној за ефикасно пуњење електронских уређаја.
Ова нова законодавна иницијатива део је ширег напора ЕУ да смањи е-отпад и оснажи потрошаче у доношењу одрживих одлука. Нова правила ће се примењивати на производе који су стављени на тржиште након 28. децембра 2024. године или након 28. априла 2026. године за преносне рачунаре.
Iznenada vam je skočio pritisak? Ove namirnice u kući su prva pomoć

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Решено је, сви телефони ће имати исти пуњач до краја 2024. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.