Васић: У другој половини 2024. години очекујемо пад инфлације на 2 до 3 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 14:56

Васић: У другој половини 2024. години очекујемо пад инфлације на 2 до 3 одсто

Финансијски аналитичар Владимир Васић изјавио је данас за Танјуг да је очекивање економиста да се у другој половини 2024. године инфлација спусти на два до три одсто, евентуално до 5 одсто. Фото: Pixabay Напомиње да са инфлацијом није лако, јер је она, како каже, као дух из боце – једном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << када изађе не враћа се тако лако, али истиче да рестриктивна монетарна политика у Америци даје резултат у ЕУ и очекује да ће и српска рестриткивна монетарна политика утицати на смањење инфлације.
„Ја се искрено надам да јесте с обзиром да је наш буџет ове године направљен на некој инфлацији од краја прошле године осам до 11 одсто. Прогнозе кажу да би то могло да се деси“, рекао је он.
Zbogom jeftinim letovima u Evropi, klimatski propisi sve strožiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Васић: У другој половини 2024. години очекујемо пад инфлације на 2 до 3 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.