Финска добија место Србије у плеј-офу ако „орлови“ оду директно на ЕУРО 2024

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 19:58

Финска добија место Србије у плеј-офу ако „орлови“ оду директно на ЕУРО 2024

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је данас како ће изгледати плеј-оф за Европско првенство преко кога ће се следећег марта 12 селекција борити за последња три места за одлазак у Немачку. Фото: AP Photo/Mindaugas Kulbis Србија је освајањем првог места у прошлогодишњој Лиги нација >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Б обезбедила пласман у Лигу нација А, самим тим и осигурала себи евентуални плеј-оф за пласман на Европско првенство у случају да не обезбеди одлазак у Немачку преко квалификација. Србија се сад налази на бод од пласмана на ЕУРО, мада може и без њега да оде у Немачку ако Црна Гора не освоји свих шест бодова у последња два меча, против Литваније код куће и у гостима против Мађарске.
На званичном сајту УЕФА данас је објашњено ко ће све играти у плеј-офу следећег марта ако стање на табелама квалификационих група остане непромењено после новембарских мечева.
Имајући у виду да су победници Лиге нација Б Шкоти и теоретски обезбедили пласман на ЕУРО, и да су Срби на корак од тог циља, УЕФА је саопштила да ће њихова места у плеј-офу добити две најбоље другопласиране селекције из Лиге нација Б, а то су Шкотска и Исланд (пошто је Украјина тренутно на месту које води директно на ЕП).
Уколико не буде великих преокрета после новембарских мечева, у плеј-офу Лиге нација А играће Хрватска – Естонија и Италија – Пољска. У плеј-офу Лиге нација Б играће Израел – Исланд и Босна и Херцеговина – Финска. У плеј-офу Лиге нација Ц играће Грузија – Луксембург – Грчка – Казахстан.
Победници полуфинала из сваке Лиге нација ће међусобно у финалу играти за пласман на ЕУРО, а за свако финале домаћин ће бити одређен жребом.
Мечеви плеј-офа планирани су за период од 21. до 26. марта следеће године.
Директан пласман на ЕП су уз домаћина Немачку преко квалификација већ обезбедили и Француска, Аустрија, Белгија, Енглеска, Турска, Португал, Шпанија и Шкотска.
Đoković će na Mastersu u Parizu igrati i u dublu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Финска добија место Србије у плеј-офу ако „орлови“ оду директно на ЕУРО 2024 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.