Британска банка: Биткоин ће до краја 2024. године вредети 100.000 долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 07:35

Британска банка: Биткоин ће до краја 2024. године вредети 100.000 долара

Британска банка Стандард Чартеред саопштила је данас да криптовалута биткоин до краја 2024. године може да достигне вредност од 100.000 долара (90.700 евра). Фото: Pixabay/MichaelWuensch „Криптозими је крај. Неизвесност је и даље ту, али верујемо да цена од 100.000 долара за један биткоин постаје реална“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је шеф одељења за истраживање дигиталне имовине банке Стандард Чартеред, Џеф Кендрик.
Биткоин би могао да ојача захваљују недавним превирањима у банкарском сектору, стабилизацији ризичне имовине након што амерички ФЕД заврши циклус повећања каматних стопа, као и због раста исплативости крипторударења, навео је он.
Стандард Чартеред каже да је биткоин профитирао због свог статуса „брендиране сигурне луке“, а недавна подршка Европског парламента за први сет правила који регулишу тржиште са криптовалутама био могао да представља додатни ветар у леђа за биткоин, преноси Ројтерс.
Банка Џеј Пи Морган је 5. априла саопштила да би техничка промена у блокчејну биткоина у априлу 2024. године, позната као халвинг, могла да подигне његову цену, с обзиром на то да ће производња биткоина бити скупља, и створи „позитиван психолошки ефекат.“
Халвинг је термин који означава смањење блок награде крипторударима за пола након одређеног броја блокова.
Биткоин је ове године у порасту, његова вредност се попела изнад 30.000 долара у априлу, први пут у 10 месеци.
Овакве процене о огромном расту вредноси биткоина нису новост, али нису се увек обистиниле.
Аналитичар лондонског Ситија је у новембру 2020. рекао да би биткоин могао да се попне и на 318.000 долара до краја 2022. године
Прошле године је пао за око 65 одсто, на 16.500 долара.
Najviše trgovano akcijama NIS-a, oba indeksa su u porastu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британска банка: Биткоин ће до краја 2024. године вредети 100.000 долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.