Приходи данске фирме Лего у 2023. порасли за два одсто, на 8,83 милијарде евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 13:46

Приходи данске фирме Лего у 2023. порасли за два одсто, на 8,83 милијарде евра

Дански произвођач играчака Лего објавио је данас да је његов приход у 2023. години порастао за два одсто, на 65,9 милијарди данских круна, односно приближно 8,83 милијарде евра. Фото: Танјуг/Christy Radecic/AP Images for The LEGO Group Лего је забележио раст прихода упркос томе што је продаја играчака >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на глобалном нивоу прошле године пала за седам одсто, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).
Како се наводи, оперативни профит компаније у 2023. је пао за пет одсто међугодишње, на 17,1 милијарду данских круна због стратешких инвестиција компаније и ефекта девизних курсева.
Нето профит у 2023. достигао је 13,1 милијарду данских круна или око 1,76 милијарди евра, што је скоро пет одсто мање у односу на 2022. годину. Лего је приметио пад продаје на кључном кинеском тржишту, изјавио је извршни директор компаније Нилс Кристијансен.
Компанија је прошле године отворила 147 нових продавница, од тога 91 у Кини. Лего такође појачава своје присуство у дигиталном свету, пошто је компанија у сарадњи са фирмом Епик гејмс покренула видео игру Лего Фортнајт.
„У суштини се боримо за пажњу деце и њихово време, као и за то да и даље будемо релевантни за њих“, рекао је Кристијансен.
Bitkoin dostigao novi istorijski maksimum od 72.200 dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Приходи данске фирме Лего у 2023. порасли за два одсто, на 8,83 милијарде евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.