Вучић: Србија је у здравство 2023. године уложила 4,4 милијарде евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jan.2024, 14:44

Вучић: Србија је у здравство 2023. године уложила 4,4 милијарде евра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у здравство у 2023. години уложено укупно 4,4 милијарде евра. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Вучић је током обиласка радова на реконструкцији Опште болнице у Врању поручио да је овај износ, одвојен само за улагање у здравствени >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << систем, већи од буџета Републике Српске и Црне Горе заједно.
„Само да видите колико новца трошимо, не само за капитална улагање, већ и за лекаре, медицинске сестре, потрошни материјал, лечење наших грађана, које је бесплатно и доступно свима. Задовољан сам што је то тако, то говори о високој социјалној свести и значајној социјалној компоненти“, навео је председник.
Он је објаснио и да ће до краја ове године бити завршени и сви велики пројекти изградња болница на југу Србије – у Прокупљу, Врању и Лесковцу.
Вучић је прецизирао да ће болница у Врању, коју је данас обишао, коштати око 27 милиона евра, док ће се болницу у Лесковцу бити потребно да се издвоји значајно више новца.
„У Лесковцу ће бити и више од 50 милиона са свом опремом. То су огромне паре, а немамо ми један Лесковац и једно Врање у Србији. Знате, мора неко размишљати и о Кикинди, Сомбору, Зрењанину, Вршцу, Панчеву, и свим другим местима и градовима у Србији. У Прокупљу правимо болницу од 35.000 квадрата“, рекао је Вучић.
Председник Србије је додао да се тиме држава брине за грађане који живе у делу земље који има нижи стандард и који су у константном дефициту.
„Дакле, Врање, Лесковац и Прокупље да још 300 година штеде, а не могу да штеде, јер имају дефицит сви, не би могли да направе ово. Да држава не улаже оно што се заради у другим деловима земље овде, никад не би изградили ништа. И то је начин да помогнемо Врању, Лесковцу, Прокупљу, дакле Топлици, Јабланици, Пчињском округу, да се они подижу. Да када дођу нове фабрике, могу сами да издвајају новац у будућности да у то улажу“, рекао је Вучић и додао да је срећан због тога што су ове инвестиције дошле баш у поменуте округе.
Vučić: Očekujem da od 1. maja krene isplata 500.000 dinara za prvo dete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Србија је у здравство 2023. године уложила 4,4 милијарде евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.