Евростат потврдио стагнацију економије еврозоне у четвртом кварталу 2023.

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 15:59

Евростат потврдио стагнацију економије еврозоне у четвртом кварталу 2023.

Економија еврозоне је у четвртом кварталу 2023. године стагнирала у односу на претходни квартал, објавио је данас Евростат, потврдивши тако претходну прелиминарну прогнозу. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst, File Привреда Европске уније у истом периоду такође стагнирала у односу на трећи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << квартал 2023. године.
Највећи привредни раст у ЕУ на кварталном нивоу је забележен у Данској, за два одсто, Хрватској 1,3 одсто, Словенији 1,1 одсто, а највећи пад у Ирској, за 3,4 одсто, као и у Естонији и Финској, по 0,7 одсто.
На годишњем нивоу је привреда еврозоне у четвртом кварталу 2023. порасла за 0,1 одсто, а економија Европске уније за 0,2 одсто.
Ако анализирамо податке за целу 2023. годину, привреда еврозоне је порасла за 0,4 одсто, истим темпом као и економија Европске уније.
Еврозона је у 2022. години забележила знатно већи међугодишњи раст од 3,4 одсто, а у 2021. години раст од 5,9 одсто.
S. Makedonija povlači čokoladicu Milka Oreo od 37 g zbog prisustva plastike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Евростат потврдио стагнацију економије еврозоне у четвртом кварталу 2023. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.