Дамир Микец и Зорана Аруновић најбољи стрелци Србије у 2023. години

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 16:29

Дамир Микец и Зорана Аруновић најбољи стрелци Србије у 2023. години

Српски репрезентативци Дамир Микец и Зорана Аруновић проглашени су данас за најбоље стрелце у 2023. години у избору Стрељачког савеза Србије. Фото: WikimediaCommons/sport.gov.ua Горан Микец је истом приликом проглашен за најбољег тренера, а крагујевачки клуб „Чика Мата“ за најбољи колектив.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Свечаност је отворио председник савеза Ненад Путник, који је резимирао учинак ССС на спортском и осталим пољима у 2023. години. Подсетио је на највеће успехе српског стрељаштва у минулој години, у којој су на међународним такмичењима освојене 54 медаље.
„Српско стрељаштво је и у минулој години одржало континуитет успеха. Посебно ме радосним чине успеси јуниорских репрезентативаца, који би могли наредних година да буду наследници највећих асова. И минуле године је било проблема, углавном што се тиче финансија. Међутим, сада је ситуација знатно боља, ССС поново има генералног спонзора“, истакао је Путник.
Најбољи мушки стрелац Србије Дамир Микец је годину завршио на првом месту светске ранг листе за ваздужни пиштољ. Постао европски првак и светски вицешампион пиштољем у појединачној конкуренцији. „Минулу годину ћу памтити по томе што сам освојио два одличја која су ми недостајала. Први пут сам постао европски првак ваздушним пиштољем. После неколико сребрних медаља, постао сам најбољи на Старом континенту, чему сам дуго тежио. То је медаља коју сам највише желео и веома сам срећан због тог успеха, а посебно зато што сам на Европском првенству освојио дуплу круну и поново постао првак Европе у миксу са Зораном. Пред крај сезоне, сам стигао до прве појединачне медаље на Светским првенствима. Испуњени су сви планови за сезону, а то је охрабрење за олимпијску годину“, изјавио је Микец.
Зорана Аруновић је у пару са Дамиром Микецом освојила пет медаља у миксу са Дамиром Микецом, на Светском купу у Каиру освојила сребро. На финалу Светског купа у Дохи је била на корак од одличја, заузевши четврто место. „Прошла година резултатски није била онаква како сам планирала. На три циљана такмичења нисам остварила све што сам желела. Ипак, има и ствари којима у 2023. години могу да будем поносна. Пролазила сам кроз тешке периоде, имала проблема, али поносна сам што сам све успела да превазиђем. Била је то прилика и да себе добро изанализирам, да видим шта треба да поправим у свом раду, да видим где могу да напредујем. Надам се да ће та анализа дати резултате у овој години“, констатовала је Аруновић.
Na današnji dan rođena je „Božija levica“, Siniša Mihajlović: Legenda Vojvodine, Zvezde, Lacija i Intera!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дамир Микец и Зорана Аруновић најбољи стрелци Србије у 2023. години се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.