КСС: Богдановић и Црвендакић најбољи у 2023, признање и лекару Радовановићу

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jan.2024, 16:19

КСС: Богдановић и Црвендакић најбољи у 2023, признање и лекару Радовановићу

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић и стандардна чланица женског тима Александра Црвендакић проглашени су за најбоље у 2023. години у традиционалном избору Кошаркашког савеза Србије (КСС). Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић У гласању су учествовали уредници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и новинари најрелевантнијих српских медија, као и специјализованих кошаркашких медија.
„Изузетна је част и привилегија бити најбољи кошаркаш Србије. Свима желим све најбоље и дружимо се следећег лета“, рекао је Богдановић, који је трећи пут у каријери добио ово признање.
Уместо НБА аса Атланте, који није могао да присуствује свечаности и обратио се видео поруком, награду је примила његова сестра Бојана. Црвендакић, чланица Мaђарског Шопрона, други пут у каријери је најбоља у Србији.
„Хвала саиграчицама које су ми помогле да добијем ову награду. Посебно хвала породици и надам се да ће ова година бити још боља и да имамо пуно разлога за славље после Олимпијских игара“, истакла је Црвендакић.
Специјалну награду добили су баскет селекција Србије – првак Европе и света, као и мушки јуниорски тим – прваци Европе.
Награђен је и чувени лекар Драган Гага Радовановић, који је две деценије уз кошаркаше и имао је посебну улогу приликом свега што се десило Бориши Симанићу у Манили.
Признање је додељено и „Моззарт фондацији“ за подршку кошарци.
Председник Савеза Предраг Даниловић истакао је да је 2023. била фантастична и година јубилеја – 100 година кошарке у Србији. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић „Резултатски била је изузетна, кошаркашице су после смене генерација освојиле пето место на Европском првенству, сениори су исписали историју сребром у Манили, јуниори постали прваци Европе, мени можда и најдража медаља, а о баскеташима, првацима Европе и света, не знам ни шта бих више рекао јер су толико изузетни“, истакао је Даниловић.
У овој години у центру пажње биће Олимпијске игре у Паризу, а Даниловић је изразио наду да ће се кошаркашице придружити кошаркашима и баскеташима који су већ обезбедили пласман. „Савез ће дати све од себе да обезбеди максималне услове, захваљујем се држави, председнику, Влади, министарству на помоћи. И наравно, надамо се освајању медаља“, поручио је Даниловић.
На свечаности у хотелу „Хајат“ присусуствовао је и селектор Србије Светислав Пешић, генерални секретар Олимпијског комитета Србије (ОКС) Ђорђе Вишацки, председник КК Партизан Остоја Мијаиловић, представници Министарства спорта и други.
Selektor Srbije Antonio Đerona saopštio konačan spisak rukometaša za EP

Преузмите андроид апликацију.
Чланак КСС: Богдановић и Црвендакић најбољи у 2023, признање и лекару Радовановићу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.