Активности Привредне коморе Војводине на Међународном пољопривредном сајму 2023. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 17:18

Активности Привредне коморе Војводине на Међународном пољопривредном сајму 2023. године

Привредна комора Војводине негује константно унапређење привредног амбијента АП Војводине, а истовремено представља спону између привредника и релевантних институција. Фото: Градске инфо И током предстојећег 90. Пољопривредног сајма у Новом Саду, Привредна комора Војводине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће узети активно учешће у сајамским активностима. У организацији Привредне коморе Војводине и Српског удружења младих пољопривредника, 20. маја, са почетком у 13:00 часова, на штанду Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство (Мастер хала) планирана је Конференција „Млади пољопривредници у Србији и ЕУ“
Ова конференција  је одлична прилика да млади пољопривредници добију више информација о конкурсима и субвенцијама државних институција, као и да чују све оно што их интересује од релевантних представника Министарства пољопривреде и ресорног секретаријата
Фото: nsuzivo.rs За понедељак, 22. маја, са почетком у 13:00 часова, на штанду Републике Српске (Хала 1) планирана је конференција за новинаре Привредне коморе Војводине и представника Републике Српске, са циљем промоције Сајма пољопривреде у Бијељини ИНТЕРАГРО.
Пољопривредни сајам у Бијељини се сврстава у групу најзначајнијих пољопривредних манифестација у БиХ, што је и логично с обзиром да је општина Бијељина најразвијеније аграрно подручје у Републици Српској и да је Семберија позната по развијеној пољопривредној производњи.
Овом приликом присутнима ће се обратити Бошко Вучуревић, председник Привредне коморе Војводине и Зоран Малетић, председник организационог одбора Сајма ИНТЕРАГРО Бијељина.
Фото: Tanjug/Nenad Mihajlović Пословни Форум са Италијом планиран је за 23. мај, са почетком у 14:00 часова, у Привредној комори Војводине.
Земља партнер Пољопривредног сајма ове године је Италија, која је у истој улози била и 2016. и 2019. године, док је Земља пријатељ била 2015. године.
Током трајања сајма привредници из Италије покриће 500 метара квадратних са њиховом колективном изложбом у Хали 1 Новосадског сајма. Том приликом биће присутно 21 италијанско предузеће, од којих је половина први пут на Пољопривредном сајму у Новом Саду.
Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company Традиционална манифестација „Дан воћара“, посвећена актуелним трендовима у воћараској и виноградарској производњи, планирана је за 24. мај, са почетком у 11:00 часова, у Великој сали Конгресног центра Новосадског сајма, а Привредна комора Војводине је један од покрвитеља.
Tematski skup „Aktuelno stanje i mogućnosti razvoja ruralnog turizma“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Активности Привредне коморе Војводине на Међународном пољопривредном сајму 2023. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.