Мађарска жели забрану увоза украјинских житарица до краја 2023. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 16:15

Мађарска жели забрану увоза украјинских житарица до краја 2023. године

Мађарска и друге земље ЕУ које су недавно забраниле увоз житарица из Украјине желе да она траје до краја 2023. године. Фото: Pixabay/R0bin „Волели бисмо да Европска комисија прихвати мере које смо донели, пошто желимо да их задржимо до краја ове године и тако дозволимо нашим пољопривредницима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да пожњу усеве и ускладиште жетву“, написао је данас на Фејсбуку мађарски министар пољопривреде Иштван Нађ.
Пољска је била прва земља ЕУ која је забранила увоз украјинских житарица и пољопривредних производа да би заштитила своје фармере, а прошле недеље је исти корак учинила и Мађарска, којој су се придружиле Словачка и Бугарска.
Наведене земље су постале транзитне руте за украјинско жито које није извезено преко украјинских лука у Црном мору.
Због уских грла су милиони тона украјинских житарица остали у земљама које се граниче са Украјином, као што су Мађарска и Пољска, подсећа британска агенција.
Turska uvodi carine od 130 odsto na uvoz određenih žitarica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мађарска жели забрану увоза украјинских житарица до краја 2023. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.