Боксери Србије на заједничким припремама са Узбекистанцима уочи СП 2023.

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 11:01

Боксери Србије на заједничким припремама са Узбекистанцима уочи СП 2023.

Сениорска бокс репрезентација Србије налази се на заједничким припремама у Узбекистану са селекцијом домаћина овог шампионата, као и кубанским боксерима. Фото: Боксерски савез Србије Осам дана остало је до почетка Светског првенства у боксу (сениори) које ће бити одржано у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ташкенту. Финиш брушења форме за најважније такмичење у сезони реализује се у националном бокс центру Узбекистана, где заједно са домаћим боксерима спарингују и раде на специфичним тренинзима који су уобичајени за последње дане пред велика такмичења.
Репрезентација Србије у саставу: Омер Аметовић (48-51 кг), Тамир Галанов (51-54 кг), Стефан Цамовић (57-60 кг), Алексеј Шендрик (60-60,5 кг), Вахид Абасов (63,5 – 67 кг,) Семиз Аличић (63,5 – 67 кг,) Јован Николић (67-71 кг), Алмир Мемић (71-75 кг), Артјом Агејев (75-80 кг), Владимир Мирончиков (75-80 кг), Милосав Савић (80-86 кг), Садам Магомедов (86-92 кг), Владан Бабић (92+ кг), предвођени селектором Миланом Пиперским и стручним штабом који чине тренери Нијазумбетов Болат, Хорхе Матос Фромета, Педро Рансел Гранадо, Алексеј Галејв и доктор Миодраг Лазаревић, већ недељу дана у Ташкенту вредно раде на свим сегментима како би максимално спремни дочекали наступајуће Светско првенство које је заказано за период од 1. до 14. маја 2023.
„Припреме у Ташкенту су у пуном јеку и теку по плану. Имамо фантастичне услове за рад, у екипи влада одлична атмосфера, а прилично сам задовољан и приказаним боксом. Наш председник боксерског савеза Ненад Боровчанин посетио нас је на припремама заједно са председником боксерског савеза нашег домаћина Сакеном Полатовим који су се на лицу места уверили у квалитет рада и залагања репрезентативаца обе селекције. Боксери су максимално мотивисани, сваки тренинг посматрају као да је меч на светском шампионату, жеља за победом је непресушна и у овом расположењу дочекујемо планетарну смотру бокса где желимо да не само поновимо успех из Београда 2021. већ и да одемо неколико корака даље“, рекао је селектор српске репрезентације Милан Пиперски.
Коначан списак боксера који ће Србију представљати у узбекистанском Ташкенту биће познат током следеће недеље. „Оно што краси наш тим је јединство, компактност, дисциплина и љубав према Србији. Оно што је увек сто посто је то да ће сваки наш репрезентативац који уђе у ринг дати све од себе за тријумф Србије. Спаринг мечеви у Ташкенту ће им сигурно много користити, баш као и комплетан припремни циклус кроз који су прошли. Чак и ако неки не буду ишли на Светско првенство, до краја године нас очекује неколико важних такмичења, пре свега Европске игре у Пољској које су квалификационе за пласман на Олимпијске игре у Паризу 2024. тако да ће се све ове припреме вишеструко исплатити“, закључио је селектор Пиперски.
Светски шампионат за сениоре у боксу 2021. одржан је у београдској Арени. Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин као челни човек организације СП 2021. симболично је предао боксерске рукавице челном човеку организације СП 2023. у Узбекистану, председнику савеза ове земље која је позната као једна од земаља са највећом традицијом у боксу и великим шампионима, Сакену Полатову.
Srpski rvač Viktor Nemeš osvojio srebro na Evropskom prvenstvu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Боксери Србије на заједничким припремама са Узбекистанцима уочи СП 2023. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.