Припадници Војске Србије успешно извели приказ Гранит 2023

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 12:39

Припадници Војске Србије успешно извели приказ Гранит 2023

На војном приказу способности Војске Србије, на обележавају Дана Војске Србије, показан је и “орао”, ваздухоплов. База “орлова” је у Краљеву, а познати су под називом “тигрови.” Фото: Screenshot РТС/Илустрација У првим редовима на приказу били су председник Србије и врховни командант >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Александар Вучић, министар одбране Милош Вучевић и премијер Мађарске Виктор Орбан.
Фото: Screenshot РТС Хибридни систем “панцир”, “нева”, “ласте”, приредили су перформансе за више хиљада окупљених на аеродрому у Батајници. Полетало се са две различите писте, из два различита правца, а 50 летелица је било у ваздуху у сваком тренутку.
Први пут је приказана техника “кишобран”, платформа за ваздушну евакуацију, за трагање и спасавање, медицинску евакуацију и евакуацију лица на подручјима захваћених пожаром, а може се монтирати на све врсте хеликоптера. Дужина ужета је 25 метара, а издржљивост 25 тона.
Фото: Screenshot РТС На “Граниту” су могли да се виде и хеликоптери “гама”, као и мигови. У делу с беспилотним летелицама, налази се и “пегаз”, који је прошао сва потребна испитивања Војске Србије. Серијска производња почеће у Панчеву. “Пегаз” је развијен у сарадњи с Кином, а плод је знања и развоја српских стручњака. “Врабац”, још једна летелица, приказана је на овом приказу.
Нова ракета за “орла” има модернизован нишан, који ће моћи да гађа мету са 15 километара даљине.
Спектакл су приредиле и специјалне јединице Војске Србије, који су продефиловали испред бине. Дефиле су чиниле све специјалне јединице, што је први пут у историји.
Фото: Screenshot РТС Мистрал 3 има домет од 500 до 7.500 метара, а 96 одсто је вероватноћа уништења циља. Ракета мистарл 3, је савремена самонавођења ракета малог домета, која функционише по принципу “испали и заборави”. Карактерише је велика брзина, 930 метара у секунди и маневарске карактеристике.
Председник Србије обишао је сву војну опрему и средства на земљи, заједно са званичницима Републике Србије, Мађарске и Републике Српске.
Počeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ u Batajnici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Припадници Војске Србије успешно извели приказ Гранит 2023 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.