Микец и Аруновићева најбољи стрелци Србије у 2022. години

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 17:30

Микец и Аруновићева најбољи стрелци Србије у 2022. години

Стрељачки савез Србије прогласио је данас Дамира Микеца и Зорану Аруновић за најбоље стрелце у 2022. години. Фото: WikimediaCommons/sport.gov.ua Микец је девети пут узастопно проглашен за најбољег стрелца године у Србији. Микец је 2022. годину завршио на првом месту светске ранг листе за ваздушни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пиштољ. Он је, између осталог, МК пиштољем постао првак света, а на Европском првенству је освојио бронзу.
„Девети пут узастопно, а десети пут укупно сам проглашен за најбољег стрелца Србије, а сваком трофеју се радујем као да је први, јер ово признање потврђује да сам на правом путу. Прошла година је била изванредна, освојио сам петнаест медаља на највећим светским такмичењима. Нисам освојио олимпијску квоту за Париз, али нешто треба оставити и за следећу годину“, поручио је Микец, пренео је ССС.
Зорана Аруновић је први и за сада једини српски стрелац са испуњеном квотом за Олимпијске игре у Паризу. Изборила ју је захваљујући бронзаној медаљи ваздушним пиштољем на СП у Каиру. На ЕП у Хамару је стигла до сребрне медаље
„Освајањем квоте испунила сам главни циљ у прошлој години, и морам да будем задовољна, а сем светске бронзе и олимпијске квоте било је још вредних резултата, како у појединачној тако и у екипној конкуренцији. Ова година ће бити пуна изазова, јер пред нама су СП, ЕП, Светски купови. На сваком турниру ћу циљати злато“, изјавила је Аруновићева.
ССС је за најбољег тренера прогласио Горана Микеца. Најбољи клуб је „Чика Мата“ из Крагујевца. Сва четири признања нису променила власнике, јер су исти лауреати били најуспешнији и у 2021. години.
Beogradski atletski miting 15. februara, stižu najbrži sprinteri sveta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Микец и Аруновићева најбољи стрелци Србије у 2022. години се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.