Евростат: У 2022. години 7 одсто запослених у ЕУ радило прековремено

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 13:10

Евростат: У 2022. години 7 одсто запослених у ЕУ радило прековремено

У 2022. години седам одсто запослених у ЕУ је радило прековремено на свом главном послу, обично 49 и више сати недељно, објавио је данас Евростат. Фото: Pexels/ Yury Kim Прековремено је радило више од 30 одсто самозапослених, што је значајно више у односу на категорију запослених, у којој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прековремено радило четири одсто људи, наводи се у истраживању објављеном поводом 1. маја – Међународног празника рада.
Квалификовани радници у пољопривреди, шумарству и риболову, њих 28 одсто, као и менаџери – 24 одсто, су много више радили прековремено у односу на све друге велике групе запослених, где је у просеку прековремено радило мање од осам одсто запослених.
Највише особа које раде прековремено је забележено у Грчкој – 13 одсто запослених, а друго и треће место су заузели Француска и Кипар, по 10 одсто.
Запослени су најмање радили прековремено у Бугарској, Литванији и Летонији – свако по један одсто.
WEF: Za pet godina će nestati 14 miliona radnih mesta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Евростат: У 2022. години 7 одсто запослених у ЕУ радило прековремено се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.