Ана Брнабић жестоко одбрусила србомрсцу Роту: Немачка од 2017. није спровела ниједну препоруку ОДИХР, а другима дели лекције!

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 09:16

Ана Брнабић жестоко одбрусила србомрсцу Роту: Немачка од 2017. није спровела ниједну препоруку ОДИХР, а другима дели лекције!

Немачка има у извештају ОДИХР два пута више препорука него пре. Фото: Танјуг/Раде Прелић Премијерка Србије Ана Брнабић огласила се на друштвеној мрежи „X“ и одговорила познатом србомрсцу Михаелу Роту, у ког се куне опозиција окупљена око листе „Насиљем против Србије“ коју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предводи тајкун Драган Ђилас.
Премијерка је подсетила грађане Србије да Немачка није успела да примени ниједну препоруку ОДИХР, а са друге стране даје себи за право да одређује другима како треба да изгледа изборни процес.
– Драги господине Рот, уместо да делите сваку своју мисао о пословима других земаља, и уместо да дозволите себи слободу да делите покровитељске савете са другима, зашто не бисте заједно са другим немачким институцијама применили препоруке које ОДИХР има за тебе? Чини се да нисте имплементирали ниједну од 2017. С друге стране, Србија је, наиме, у протеклих 7 година у потпуности, углавном или делимично применила 54 препоруке. Као резултат тога, у последњем извештају ОДИХР-а имамо мање препорука него у претходном – написала је Брнабић.
Она је додала да супротно Србији, Немачка има у извештају два пута више препорука него пре. Dear @MiRo_SPD and @GermanyDiplo, instead of sharing your each and every thought on other countries’ business, and instead of allowing yourself liberty to share patronizing advice to others, why don’t you, along with other German institutions, implement recommendations which… https://t.co/hpxNXY9O9l pic.twitter.com/IaNLvmPUmc
— Ana Brnabic (@anabrnabic) March 1, 2024

– Управо супротно, Немачка сада има чак два пута више препорука него у претходном извештају! Тренд је прилично забрињавајуц́и. Сада је апсолутно кључно да у потпуности примените све препоруке и позивам вас и немачка дипломатијо да реагујете што пре, пошто је прошло више од 10 година откако сте последњи пут применили било шта што је ОДИХР имао да каже. Ради лакшег сналажења, копирала сам препоруке из вашег извештаја ОДИХР-а у наставку, као и ОДИХР-ов подсетник да нисте успели да примените ниједну препоруку. Нема потребе да ми захваљујете. То бисте урадили и за Србију, сигурна сам – написала је премијерка.
Nasiljem protiv vere: Kurti i opozicija u Srbiji ponovo ujedinjeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ана Брнабић жестоко одбрусила србомрсцу Роту: Немачка од 2017. није спровела ниједну препоруку ОДИХР, а другима дели лекције! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.