Макрон има најслабију подршку од избора 2017

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 11:41

Макрон има најслабију подршку од избора 2017

Француског председника Емануела Макрона подржава само 26 одсто грађана, што је његов најслабији рејтинг од 2017. године, када је први пут изабран за шефа државе, показују данас објављени резултати анкете БВА рађене за ТВ РТЛ. Фото: ТанјугLudovic Marin, Pool via AP У земљи где је најављена реформа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пензионог система наишла на велики отпор јавност и протесте, 32 одсто испитаника има „претежно лоше“ мишљење о председнику, а 41 одсто „веома лоше мишљење“ док о премијерки Елизабет Борн добро мишљење има 27 одсто Француза.
О Макрону добро мишљење има само 26 одсто грађана, што је исти проценат као и у време кризе због протеста „жутих прслука“ у октобру 2018.
Ипак, Макроново изборно тело му је и даље верно: 70 одсто његових гласача има добру слику о њему, наводи РТЛ. Према анкети, 63 одсто Француза жели да се наставе јавне акције због пензионе реформе, која предвиђа повећање старосне границе за одлазак у пензију са 62 на 64 године.
У априлу 2022, када је реизабран за шефа државе, 46 одсто Француза имало је „добро мишљење“ о Макрону.
Годину дана после, 60 процената грађана оцењује да он има „дубока уверења“, а 43 одсто да је способан да доноси одлуке.
Али, само 13 процената га сматра политичарем који је у стању да постигне окупљање око једног питања док је у априлу прошле године то мислило 28 одсто испитаника.
Stoltenberg: Sve zemlje NATO-a saglasne da će Ukrajina postati članica Alijanse

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон има најслабију подршку од избора 2017 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.