Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2016. godina najtoplija godina od početka mjerenja

MURMANSK - Rekordna prosječna temperatira registrovana je prošle godine na Arktiku, gdje su temperature vazduha bile više za 4,2 stepena Celzijusova, rekao je danas zvaničnik iz ruske meteorološke službe "Hidrometcentar" Boris Birman.

"Prosječna temperatura na Arktiku prošle godine bila je minus 8,1 stepeni Celzijusovih, što znači da je viša od prethodnog rekorda zabilježenog 2011. godine za 0,9 stepeni i 4,2 stepena iznad prosjeka", kaže Birman.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je prošla godina bila najtoplija od početka mjerenja od 1891. godine, prenio je TASS.

Prema njegovim riječima, naučnici su koristili podatke sa meteoroloških stanica sa različitih visina i primjenjivali su posebne metode mjerenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.